Workshop intuïtief schilderen

Wat is Intuïtief schilderen?

Intuïtief schilderen betekend dat je gaat schilderen vanuit je eigen gevoel, inspiratie, intuïtie. Intuïtief schilderen  is een vorm van schilderen die geen prestaties verwacht maar wat vaak zeer verrassende, originele resultaten laat zien. Intuïtief schilderen wil zeggen dat je het proces aangaat van het loslaten van je denken, leren luisteren naar jezelf en wat er in je leeft, om het  dan vervolgens op doek vast te leggen.

Waarom is schilderen zo goed voor je?

De linkerhersenhelft wordt gebruikt voor o.a. het denken, praten en rekenen. Deze helft wordt het meest ontwikkelt tijdens ons leven. Denk maar aan school, werk, opvoeding en de maatschappij. Door schilderen en tekenen schakel je de rechterhersenhelft in. Hier bevindt zich o.a. emotie, creativiteit en fantasie. Op het moment dat je aan het schilderen bent, wordt de linkerhersenhelft uitgeschakeld en de rechterhersenhelft ingeschakeld.

Het denken wordt even stilgezet! Geen gevoel voor tijd! Alle problemen worden even losgelaten!

Eindelijk even rust in het hoofd. Die rust is juist wat mensen zoeken in deze hectische tijd. Door het stimuleren van de rechterhersenhelft, komt er een betere evenwicht tussen de twee hersenhelften. Je komt in een betere balans.

Bel of mail voor een afspraak met Aletta Dijkstra

Telefoon: 06-21210224 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.